Доступність посилання

ТОП новини

Путін про підозрюваних у замаху на Скрипалів: це цивільні люди


Путін про підозрюваних у замаху на Скрипалів: у принципі ми, звичайно, подивилися, що це за люди
Путін про підозрюваних у замаху на Скрипалів: у принципі ми, звичайно, подивилися, що це за люди

Підозрювані у замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку Юлію є цивільними, а не офіцерами російської розвідки, заявив президент Росії Володимир Путін під час Східного економічного форуму в Росії.

«У принципі ми, звичайно, подивилися, що це за люди. Ми знаємо, хто це такі, ми їх знайшли», – сказав Путін.

Він закликав Олександра Петрова й Руслана Боширова, яких Британія підозрює в замаху на Скрипалів, «з’явитися й самим про себе розповісти».

«Нічого там особливого і кримінального немає», – додав Путін.

Британія звинуватила росіян Петрова і Боширова в отруєнні Скрипалів – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною «Новачок» Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у Солсбері: це громадяни Росії Олександр Петров і Руслан Боширов.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей стверджує, що вони є офіцерами російської військової розвідки.У прокуратурі 5 вересня заявили, що мають «достатні докази» для їх обвинувачення. За даними слідства, росіяни в’їхали в Британію 2 березня за російським паспортами на чуже ім’я. Одним із головних доказом проти них є те, що в лондонському готелі, де вони жили, виявлені сліди «Новачка».

Справа Скрипалів: що буде з відносинами Росії і Заходу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:26:05 0:00

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали це «інформаційною маніпуляцією».

Отруєння в березні Скрипалів, які після тривалого перебування в лікарні одужали, викликало дипломатичну кризу у відносинах між Великою Британією і ширше Заходом, з одного боку, і Росією, з іншого. Лондон звинуватив в отруєнні Скрипалів бойовою хімічною зброєю, яку почали розробляти в часи СРСР на території Росії, нинішню російську владу. Москва відкидає ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG