Доступність посилання

ТОП новини

Путін намагається підкупити військових РФ, але можуть бути наслідки – розвідка Британії


Кремль намагається «підкупити російських військових, аби продовжити війну проти України, а також заохотити росіян вступати до армії», йдеться у новому звіті Міністерства оборони Британії
Кремль намагається «підкупити російських військових, аби продовжити війну проти України, а також заохотити росіян вступати до армії», йдеться у новому звіті Міністерства оборони Британії

Кремль намагається «підкупити російських військових, щоб продовжити війну проти України, а також заохотити росіян вступати до армії», йдеться у новому звіті Міністерства оборони Британії 13 квітня.

Зазначається, що 6 квітня російський президент Володимир Путін ухвалив два закони про підтримку військовослужбовців, які воюють проти України, та їхніх сімей.

За даним розвідки, перший закон звільнив окупантів від сплати відсотків за споживчими кредитами та кредитними канікулами. Це випливає із закону від жовтня 2022 року, який звільнив мобілізованих та інших учасників російського вторгнення від нарахування пені за прострочення платежів за житло, комунальні послуги, кредити та заборгованість по кредитних картках, кажуть у Міноборони Британії.

Другий закон, підписаний Путіним, змінив російський трудовий кодекс і забороняє роботодавцям звільняти вдів російських військовослужбовців протягом одного року з дня смерті чоловіка.

«Кремль, ймовірно, ввів ці закони в надії заспокоїти російських військовослужбовців, фінансово заохотити більше новобранців приєднатися до війни в обмін на державні виплати та обмежити критику з боку дружин загиблих військовослужбовців», – йдеться у зведенні.

Британська розвідка зазначає, що «будь-які платіжні канікули можуть викликати довгострокові наслідки для російської економічної ситуації та перспектив».

Раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія готується на 1 червня 2024 року додатково мобілізувати 300 тисяч військових.

Інформація щодо планів мобілізації в Росії раніше була оприлюднена російськими опозиційними ЗМІ. Медіа «Верстка» повідомляло, що в Росії планують оголосити мобілізацію для посилення угруповання, що воює з Україною, і можливого оточення Харкова, пише російська служба Радіо Свобода. Вказано, що про це виданню розповіли чотири джерела, близькі до адміністрації президента і міноборони РФ. За їхніми словами, в рамках можливої мобілізації можуть призвати 300 тисяч осіб.

3 квітня речник російського лідера Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав спростував заяви про планування в Росії додаткової мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG