Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала посилення відповідальності громадян за автомобілі на єврономерах


Акція водіїв на єврономерах біля Верховної Ради, Київ, 12 липня 2018 року
Акція водіїв на єврономерах біля Верховної Ради, Київ, 12 липня 2018 року

Верховна Рада підтримала законопроект №8488, метою якого є посилення відповідальності громадян за використання автомобілів на єврономерах.

Документ підтримали 245 народних депутатів.

«Метою прийняття законопроекту є врегулювання питання ввезення транспортних засобів на митну територію України, забезпечення дієвого контролю за переміщенням, цільовим використанням транспортних засобів, поміщених в митний режим транзиту чи тимчасового ввезення, посилення відповідальності громадян за порушення митних правил», – йдеться в пояснювальній записці.

Зокрема, запроваджується штраф у розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (34 тисячі гривень).

Крім того, закон запроваджує відповідальність за випадки, коли громадяни не доставляють товари, у тому числі транспортні засоби особистого користування та комерційного призначення до органу доходів і зборів.

8 листопада Верховна Рада ухвалила закон про розмитнення авто на єврономерах. Закон встановлює пільговий термін розмитнення автомобілів. Останньою правкою перед ухваленням законопроекта, депутати вирішили, що протягом 90 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення «євроблях». В цілому пільговий період становитиме 180 днів. Після його завершення будуть діяти штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG