Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила закон про розмитнення авто на єврономерах


Законопроект підтримали 250 народних депутатів
Законопроект підтримали 250 народних депутатів

Верховна Рада України 8 листопада ухвалила законопроект № 8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів». Відповідне рішення підтримали 250 народних депутатів.

Згідно з уваленим документом, базові ставки акцизного податку будуть такими: для авто з бензиновим двигуном – 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. При цьому розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.

Коефіцієнт двигуна пропонується розраховувати за такою формулою: об’єм двигуна розділити на 1000. Коефіцієнт віку: кількість повних календарних років.

Читайте також: Рішення по «євробляхах»: що ухвалив парламент

Закон встановлює пільговий термін розмитнення автомобілів. Останньою правкою перед ухваленням законопроекта, депутати вирішили, що протягом 90 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення «євроблях».

Депутати рекомендували направити усі податки за розмитнення «євроблях» до Пенсійного фонду. Відповідну пропозицію має підготувати Кабінет міністрів і подати на розгляд до Ради.

У першому читанні законопроект ухвалили 13 липня.

Власники «євроблях» пікетували Кабмін – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG