Доступність посилання

ТОП новини

США: екс-радника Трампа звільнили під 250 тисяч доларів застави


Адвокат Стоуна Ґрант Сміт заявив, що його клієнт «рішуче» боротиметься зі звинуваченнями
Адвокат Стоуна Ґрант Сміт заявив, що його клієнт «рішуче» боротиметься зі звинуваченнями

Після судового засідання в американському штаті Флориді екс-радника президента США Роджера Стоуна звільнили під 250 тисяч доларів застави.

Йому висунули звинувачення за сімома пунктами, включно із перешкоджанням процесуальним діям, наданням неправдивих свідчень і тиском на свідків. Справа стосується можливого втручання Росії у вибори президента у 2016 році.

Адвокат Стоуна Ґрант Сміт заявив, що його клієнт «рішуче» боротиметься зі звинуваченнями.

Президент США Дональд Трамп розкритикував арешт Стоуна зранку 25 січня.

«Найбільше полювання на відьом в історії нашої країни! Жодної змови!» – написав Трамп у Twitter.

Слідство під керівництвом спецпрокурора США Роберта Мюллера зацікавили можливі контакти Стоуна із сайтом Wikileaks та хакерами причетними до викрадення листування Демократичної партії США.

У ході слідства Стоун визнав, що у час президентської кампанії обмінювався електронними повідомленнями з користувачем Guccifer 2.0. За цим псевдо, на переконання розвідувальної служби США, приховувались російські військові офіцери, які змовлялись провести хакерський напад і викрасти матеріали електронного листування Демократичної партії США.

Спецпрокурор Мюллер з'ясовує, чи існувала змова штабу Трампа з Кремлем, щоб підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Москва заперечує втручання у вибори в США в 2016 році.

XS
SM
MD
LG