Доступність посилання

ТОП новини

Держдума РФ ухвалила закон про єдиний реєстр військовозобов’язаних та електронні повістки


Росіянам, які ухилятимуться від призову, заборонять виїзд за кордон
Росіянам, які ухилятимуться від призову, заборонять виїзд за кордон

Держдума Росії у вівторок ухвалила законопроєкт про електронні повістки у військкомат для військовозобов’язаних.

Згідно з документом, повістки військовозобов’язаним надсилатимуть у письмовій формі і дублюватимуть – в електронній. Е-повістка вважатиметься врученою з моменту її розміщення в особистому кабінеті громадянина «на відповідному інформаційному ресурсі». Водночас, якщо повістка не вважається врученою у письмовій чи електронній формі, вона вважається врученою після закінчення семи днів з дати її розміщення у «реєстрі повісток».

Раніше сьогодні повідомлялося, що в Держдуму РФ внесли повний список поправок до єдиного реєстру військовозобов’язаних, в рамках якого юридично прирівняються електронні повістки до паперових і забороняється росіянам, які ухиляються від призову, виїжджати за кордон, кермувати авто, брати кредити, продавати нерухомість тощо. Поправки ухвалені, і тепер їх має схвалити ще Рада Федерації та підписати президент Володимир Путін.

Коментуючи ухвалені поправки, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що «зміни у єдиний реєстр військовозобов’язаних та електронні повістки не пов’язані з мобілізацією, вони пов’язані з військовим обліком», і додав, що «ніякої другої хвилі мобілізації в РФ немає».

30 березня президент РФ Володимир Путін підписав указ про проведення призовної кампанії у Росії, яка триватиме з 1 квітня до 15 липня. Загалом планується призвати 147 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG