Доступність посилання

ТОП новини

У річках на заході України можливий підйом рівнів води – ДСНС


Попередження стосується Прикарпаття, Закарпаття, Львівщини та Волині
Попередження стосується Прикарпаття, Закарпаття, Львівщини та Волині

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що очiкують 27 липня на пiдвищення рiвнiв води на 0,3-1 метра переважно без негативних наслідків у західних регіонах України.

Попередження стосується передусім річок Закарпатської області, рiчок басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області), басейнів Прута та Сiрету, а також річок в межах Волинської області.

Рятувальники зазначили, що у місцях зливових дощів можливе формування значного схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза сходження селевих потоків, пiдтоплення понижених мiсць, зсуви перезволоженного грунту.

Крім того, на річці Прип’ять та Стохiд (Волинська область) буде утримуватись перевищення вiдмiтки затоплення сiльгоспугiдь, присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського i Любешiвського районiв Волинi.

За даними синоптиків, 27 липня дощі з грозами очікуються переважно у західних областях, а також на півдні і в Житомирській області, на решті території України – сухо. Температура вдень 28-33, на Заході до +27 градусів.

XS
SM
MD
LG