Доступність посилання

ТОП новини

До України на Рош га-Шана прибули майже 25 тисяч паломників хасидів – ДПСУ


Прикордонник перевіряє документи паломників, на задньому плані – хлопчик-хасид (фото Державної прикордонної служби України)
Прикордонник перевіряє документи паломників, на задньому плані – хлопчик-хасид (фото Державної прикордонної служби України)

До України на святкування іуйдейського Нового року – Рош га-Шана – прибуло трохи менше 25 тисяч євреїв-хасидів. Такі дані Державної прикордонної служби.

Як повідомляють прикордонники, паломники продовжують прибувати.

«Наразі співробітники Держприкордонслужби в авіаційних пунктах пропуску Києва, Одеси, Вінниці, на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією встановленим порядком оформили 24 782 паломників», – йдеться в заяві служби.

Водночас, додають у відомстві, з початку прибуття хасидів, тобто з 6 вересня, візьмом громадянам Ізраїлю відмовили у в’їзді з різних причин. Відмови були пов’язані в тому числі з відсутністю необхідних документів та винесеною ще під час попереднього візиту заборону на в’їзд до України.

Читайте також: До Одеси прибули 4600 паломників-хасидів – Національна гвардія​

Брацлавські хасиди почнуть святкувати Рош га-Шана – новий 5780 рік за іудейським календарем – ввечері 29 вересня.

В Умані Черкаської області похований цадик (праведник) Нахман, його могила – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників так званої брацлавської течії хасидизму. Усі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана.

Юдеї, що провели Рош га-Шана в Умані, вірять, що новий рік обов’язково буде для них щасливим.

XS
SM
MD
LG