Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ розповіли, як російські курсанти тренуються і складають іспити на прикордонні України


За словами Євгена Силкіна, курсанти виїжджають до кордону, здійснюють обстріл і виїжджають назад
За словами Євгена Силкіна, курсанти виїжджають до кордону, здійснюють обстріл і виїжджають назад

Тренування і випускні іспити у військових навчальних закладах російські курсанти проходять на українському прикордонні, обстрілюючи територію України і використовуючи її як полігон, заявив в ефірі Радіо Свобода помічник командувача Об’єднаних сил Збройних сил України Євген Силкін.

За його словами, курсанти виїжджають до кордону, здійснюють обстріл і виїжджають назад.

«Для них наша країна є полігоном, де не треба виставляти спостереження, де не треба щось забезпечувати. Просто заряжай – стріляй. Чому від обстрілів потерпає саме цивільне населення? Тому що курсанти беруть карти, збільшують і дивляться, там, наприклад, є церква, є якась адміністративна споруда, і вони просто гатять у той бік, тобто тренуються», – сказав Силкін в ефірі програми «Свобода.Ранок».

Російські сили атакують не позиції українських військових, а поля, де українські фермери випасають худобу і мають скоро розпочати посівну кампанію, наголосив помічник командувача.

Північні області України регулярно потерпають від російських атак. За повідомленнями Генштабу України, найчастіше російська сторона застосовує міномети і ствольну артилерію на цьому напрямку.

XS
SM
MD
LG