Доступність посилання

ТОП новини

Число запитів про притулок від росіян, які ухиляються від призову, сягає рекордного рівня – розвідка Британії


У розвідці зазначили, що російські солдати, в тому числі примусово завербовані під час часткової мобілізації у вересні 2022 року, повинні залишатися на військовій службі на невизначений термін, з невеликою перспективою на звільнення
У розвідці зазначили, що російські солдати, в тому числі примусово завербовані під час часткової мобілізації у вересні 2022 року, повинні залишатися на військовій службі на невизначений термін, з невеликою перспективою на звільнення

У Росії суди від початку так званої «часткової мобілізації» у вересні 2022 року винесли понад сім тисяч вироків у справах про дезертирство, водночас на Заході сягає рекордного рівня кількість запитів про притулок від росіян, які ухиляються від військової служби, заявила розвідка Великої Британії.

«За даними незалежної російської медіагрупи «Медіазона», у березні 2024 року російські військові суди засудили за дезертирство рекордну кількість військовослужбовців збройних сил Росії – 684. Загальна кількість випадків із моменту «часткової мобілізації» у вересні 2022 року становить 7400, при цьому найбільше випадків зафіксовано в Московській області – 496. Багатьох солдатів… засуджують умовно, повертають у частини і на передову. У той же час кількість запитів на притулок у західних країнах від росіян, які ухиляються від військової служби, досягла рекордного рівня», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що російські солдати, в тому числі примусово завербовані під час часткової мобілізації у вересні 2022 року, повинні залишатися на військовій службі на невизначений термін, з невеликою перспективою на звільнення.

18 квітня американський Інститут вивчення війни заявив, що російські війська, ймовірно, намагаються посилити приховану мобілізацію перед очікуваним наступом влітку 2024 року.

Організація посилається на дані агентства Bloomberg від кількох джерел, за якими Кремль покладається на приховану мобілізацію, щоби уникнути нової мобілізації резервістів.

При цьому ISW враховує заяви члена громадської ради при Міністерстві оборони Росії Руслана Пухова, за якими Росії вдається мобілізувати близько 30 тисяч нових військових щомісяця і може загалом набрати до війська близько 300 тисяч людей у 2024 році.

Російські посадовці, за повідомленнями, стурбовані низькими темпами мобілізації й можуть залучати економічні заохочення для їх прискорення навесні та влітку цього року.

Форум

XS
SM
MD
LG