Доступність посилання

ТОП новини

Майже чверть росіян виступили за «обмін політв’язнями» з Україною – опитування


За останні два місяці число росіян, які знають про голодування українського режисера Олега Сенцова, яке він оголосив у російській колонії в травні, зросло майже в півтора рази
За останні два місяці число росіян, які знають про голодування українського режисера Олега Сенцова, яке він оголосив у російській колонії в травні, зросло майже в півтора рази

Майже кожен четвертий росіянин (24 відсотки) виступає за «обмін політв’язнями між Росією і Україною», свідчать дані опитування російського «Левада-центру». У Москві прихильників обміну більше – 34 відсотки.

При цьому за останні два місяці число росіян, які знають про голодування українського режисера Олега Сенцова, яке він оголосив у російській колонії в травні, зросло майже в півтора рази – з 37 до 51 відсотка.

Згідно з опитуванням, лише 4 відсотки росіян вважають, що потрібно звільнити тільки Сенцова (в Москві такої думки дотримуються 10 відсотків). За те, щоб залишити Сенцова і всіх українських політв’язнів у колоніях, виступають 17 відсотків росіян.

За даними Києва, в російських в’язницях перебувають близько 70 українських політв’язнів.

Секретна зброя Сенцова | «Крим.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:00 0:00

Український режисер Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою випустити з російських в’язниць всіх українських політв’язнів. Він неодноразово заявляв, що буде тримати голодування «до кінця».

З вимогою до Росії негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили понад 100 діячів світової культури, а також влада США і представники Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG