Доступність посилання

ТОП новини

Росія відмовилася визнати рішення суду за позовом українського «Ощадбанку»


Напередодні український «Ощадбанк» повідомив, що виграв позов проти Росії про стягнення одного мільярда 300 мільйонів доларів
Напередодні український «Ощадбанк» повідомив, що виграв позов проти Росії про стягнення одного мільярда 300 мільйонів доларів

Росія не визнає рішення міжнародного арбітражного суду при торговій палаті в Парижі про стягнення з неї одного мільярда 300 мільйонів доларів на користь українського державного «Ощадбанку» за позовом у зв’язку з анексією Криму. Про це повідомляють російські новинні ЗМІ з посиланням на Міністерство юстиції Росії.

У відомстві стверджують, що в арбітражу немає юрисдикції для розгляду подібних позовів. У Мін’юсті пообіцяли, що вживатимуть «всіх необхідних заходів», щоб захистити інтереси Росії.

Напередодні український «Ощадбанк» повідомив, що виграв позов проти Росії про стягнення одного мільярда 300 мільйонів доларів. У таку суму був оцінений збиток через втрату активів в анексованому Криму. Тепер банк має намір домагатися виконання рішення у всіх юрисдикціях. Росія може оскаржити це рішення у французькому суді.

У травні 2018 року інший міжнародний арбітраж, Постійний арбітражний суд у Гаазі, виніс рішення за позовом проти Росії через захоплення нею майна у Криму від колишніх (на час анексії півострова) акціонерів нині націоналізованого найбільшого комерційного банку України, «Приватбанку». Сам арбітраж не оприлюднив тексту рішення, але, за інформацією української сторони, в цьому випадку сума присудженого позивачам відшкодування від Росії склала близько 159 мільйонів доларів. Росія заявила, що не визнає того арбітражного рішення.

XS
SM
MD
LG