Доступність посилання

ТОП новини

РПЦ заборонила в служінні ієрея, який служив панахиду за Навальним – ЗМІ


Під час похорону Олексія Навального, Москва, Росія, 1 березня 2024 року
Під час похорону Олексія Навального, Москва, Росія, 1 березня 2024 року

Патріарх РПЦ Кирило заборонив на три роки у служінні ієрея московського храму Покрова Пресвятої Богородиці на Лищиковій горі Димитрія Сафронова. Рішення очільника Російської православної церкви опубліковане на сайті Московської міської єпархії 23 квітня. Увагу на нього звернули телеграм-канали Sota і «Сирена», пише російська служба Радіо Свобода.

У документі зазначається, що Сафронову забороняється проводити благословення, носити рясу і священничий хрест. Крім того, ієрея понизили до псаломника і відправили до храму преподобного Пимена Великого у Москві для «виконання тих доручень, які визначить йому настоятель». Після закінчення трирічного терміну епітимії, залежно від «відгуків з місця несення послуху», має бути ухвалене «рішення про можливість його подальшого священнослужіння».

Причини покарання не називаються.

«Сирена» і Sota пишуть, що Димитрій Сафронов був на похороні російського опозиціонера Олексія Навального і провів панахиду на його могилі на 40 днів після смерті політика. Російське видання «Медуза» звертає увагу на те, що підпис Сафронова стояв під зверненням священнослужителів із закликом віддати тіло Олексія Навального його сім’ї.

Анонімний телеграм-канал «Православ’я і зомбі» стверджує, що Сафронов не читав «Молитву про перемогу святої Русі». Йдеться про спеціальну молитву предстоятеля РПЦ Кирила (Гундяєва), яку багато парафіян і священників сприймають як таку, що підтримує вторгнення Росії в Україну. За відмову читання цієї молитви священника можуть позбавити сану.

Форум

XS
SM
MD
LG