Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Краснодарі знайшли близько 40 нових могил убитих в Україні військових і найманців


Одне з нових поховань убитих в Україні найманців ПВК «Вагнер» у Краснодарському краї Росії
Одне з нових поховань убитих в Україні найманців ПВК «Вагнер» у Краснодарському краї Росії

У Росії на новому цвинтарі хутора Копанський у Краснодарі знайдено щонайменше 38 нових могил убитих в Україні російських військовослужбовців і найманців ПВК «Вагнер». Про це проєкту Радіо Свобода Кавказ.Реалії повідомив автор телеграм-каналу «Тітушки в Краснодарі» Віталій Вотановський, який веде підрахунок таких поховань.

«Могили з’явилися з 28 березня. До цього на цвинтарі було близько ста поховань загиблих військовослужбовців», – розповів Вотановський.

На даний момент сайту Кавказ.Реалії з відкритих та власних джерел достовірно відомо про загибель у війні проти України щонайменше 3788 уродженців Північного Кавказу і півдня Росії. Російська влада приховує втрати, тому реальна цифра може бути набагато більшою.

Віталій Вотановський залишив Росію у квітні 2023 року. Як він розповів в інтерв’ю сайту Кавказ.Реалії, приводом стали натяки силовиків на порушення проти нього кримінальних справ.

Загалом Вотановський виявив понад 1400 поховань російських військових та найманців у Краснодарському краї та Адигеї. З них 607 могил – на окремому цвинтарі у станиці Бакинській, де ховають найманців ПВК «Вагнер».

Українське військове командування оцінює загальні втрати російських військ у 226 170 осіб із 24 лютого 2022 року.

XS
SM
MD
LG