Доступність посилання

ТОП новини

Нічна атака: російська ракета влучила в будинок у Львові, Садовий повідомляє про 3 загиблих 


Мер Львова Андрій Садовий з місця подій повідомив про вісьмох поранених, пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин
Мер Львова Андрій Садовий з місця подій повідомив про вісьмох поранених, пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин

В ході нічної повітряної атаки російська ракета влучила в багатоквартирний будинок вранці 6 липня, повідомила місцева влада.

Мер Львова Андрій Садовий з місця подій повідомив про вісьмох поранених, пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин.

Згодом він повідомив про трьох загиблих, яких виявили під завалами. Жителів будинку готують до відселення.

«Ситуація складна. Шпиталізовані люди у важкому стані. Рятувальники працюють і ще, мабуть, люди під залами. Ми все відбудуємо, головне – це люди», – сказав Садовий Радіо Свобода.

Місцеві жителі розповіли Радіо Свобода про наслідки удару:

«Все постраждало вдома. Трішки поранена, нога, голова, спина. Була вдома я, мій чоловік після інсульту, донька. Двері заклинило і я почала кричати, рятувальники підважили двері і ми вийшли, в чому були», – каже одна з мешканок.

Кілька людей спустилися до підвалів після початку атаки:

«Вся хата постраждала. Все розбите, розтрощене. Я була у підвалі, то посипалось, там лише двері впали, але ми вийшли. В будинку – обламки, люди кричать, все засипано. Виносили сусідів на ношах».

Раніше голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що ракетний удар також пошкодив об’єкти критичної інфраструктури. Триває розбір завалів.

Близько 1 години ночі 6 липня в більшості областей України пролунала повітряна тривога. Зокрема, близько 2:30 командування Повітряних сил повідомило про роботу протиповітряної оборони у Львівській і Тернопільській областях.

XS
SM
MD
LG