Доступність посилання

ТОП новини

Росія здійснила оформлення «гумконвою» в односторонньому порядку – ДПСУ


Українські прикордонники заявляють, що не отримали можливості належно оглянути колони автомобілів, що прослідували з Росії до ОРДЛО
Українські прикордонники заявляють, що не отримали можливості належно оглянути колони автомобілів, що прослідували з Росії до ОРДЛО

Українські прикордонники заявляють, що не отримали можливості належно оглянути колони автомобілів, які Росія називає «гуманітарним конвоєм» для непідконтрольних українському урядові районів Донецької та Луганської областей.

«Його переміщення, як і попередніх, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей. Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. У вантажівках нібито перевозили дитяче харчування, медобладнання та медикаменти. Однак, враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній українській групі з прикордонників та митників не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру», – вказано в повідомленні.

У непідконтрольні урядові України райони Донецької та Луганської областей 12 грудня в’їхав 95-й так званий «гуманітарний конвой» із Росії.

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій Росії повідомило, що «колони доставлять жителям Донбасу понад 435 тонн гуманітарних вантажів, у складі яких медикаменти і дитячі продуктові набори».

Міністерство закордонних справ України після кожного такого порушення державного кордону висловлює протест. Офіційний Київ вимагає припинити вчинення міжнародно-протиправних діянь проти суверенітету української держави.

Росія з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані «гуманітарні конвої». Митну та прикордонну служби України до огляду цих вантажівок не допускають.

XS
SM
MD
LG