Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі підтвердили зараження коронавірусом


Президент Росії Володимир Путін відвідав 24 березня лікарню для підозрюваних хворих на COVID-19 у Підмосков’ї в захисному спорядженні
Президент Росії Володимир Путін відвідав 24 березня лікарню для підозрюваних хворих на COVID-19 у Підмосков’ї в захисному спорядженні

У Кремлі підтвердили зараження коронавірусом принаймні одного працівника адміністрації президента Росії.

Як сказав журналістам у Москві речник Кремля Дмитро Пєсков, «дійсно, в адміністрації виявлені випадки коронавірусу». При цьому він додав, що знає про один такий випадок, і запевнив, що хворий не контактував із Володимиром Путіним.

За його словами, це ще раз доводить необхідність заходів безпеки, коли всіх учасників заходів із участю президента Росії перевіряють на коронавірус.

Попереднього вечора, 26 березня, російське агентство «РБК» з посиланням на джерела повідомляло про принаймні один, а можливо, і два чи три випадки виявлення підозри на коронавірус у працівників адміністрації і управління справами президента Росії. В управлінні справами відмовилися коментувати це, посилаючись на «захист інформації приватного характеру».

На цей час у Росії офіційно повідомляють про 1036 виявлених випадків коронавірусного захворювання і трьох померлих від нього – найбільше з них у столиці Москві. У Кремлі запевняють, що епідемії COVID-19 у Росії немає. Володимир Путін висловлював сподівання, що Росія зможе подолати коронавірус за два-три місяці чи й швидше.

Але не відомо, наскільки ці дані відповідають реальній ситуації через низький рівень тестування. За опитуванням незалежного соціологічного «Левада-центру», близько 59 відсотків опитаних не вірять офіційним цифрам (24% не вірять «абсолютно», ще 35% довіряють їм тільки частково).

Мер Москви Сергій Соб’янін заявляє, що насправді випадків захворювання може бути «значно більше». Він закликав москвичів, особливо старших від 65 років, залишатися вдома. В Москві також закриють для відвідування публічні парки.

Через розповсюдження хвороби в Росії від 27 березня закриваються всі заклади громадського харчування (хоча вони можуть працювати на винос), також припинене міжнародне повітряне сполучення (за винятком повернення додому російських громадян). Із 28 березня до 5 квітня в Росії оголошений неробочий тиждень. Також із 28 квітня до 1 червня закриваються державні готелі, курорти, будинки відпочинку тощо

У другому найбільшому місті Росії Санкт-Петербурзі рішенням місцевої влади наступного тижня має бути заборонено відвідування масових служб Божих у храмах. Російська православна церква називає це рішення антиконституційним.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 542 788 випадків коронавірусного захворювання, з них 24 360 людей від нього померли, 123 414 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG