Доступність посилання

ТОП новини

Росія здійснює «інформаційну війну» проти США – директор ФБР


Директор ФБР Крістофер Рей
Директор ФБР Крістофер Рей

Росія здійснює «інформаційну війну» проти Сполучених Штатів перед президентськими виборами 2020 року, але ознак намагань Москви порушити виборчу інфраструктуру наразі немає, заявив 5 лютого в юридичному комітеті Палати представників директор ФБР Крістофер Рей.

Росія використовує таємну кампанію в соціальних мережах для розділення громадської думки у США та використання розбіжностей для створення розбрату між американцями, твердить керівник ФБР. Ці зауваження узгоджуються з висновками американських спецслужб, що Росія проводила аналогічні операції під час президентської кампанії 2016 року в США. Москва продовжує заперечувати такі висновки, попри переконливі докази.

Рей додав, що нинішні зусилля включають використання вигаданих акаунтів, комп’ютерних ботів, публікацій у соціальних мережах та дезінформації. За його словами, зусилля можуть посилитися впродовж виборчого року, і це ускладнює боротьбу більше, ніж конкретна хакерська атака.

У 2016 році, за даними спецслужб США, росіяни зламали електронну пошту штабу тодішньої кандидатки на посаду президента від Демократичної партії Гілларі Клінтон та перевірили місцеві виборчі системи щодо можливих вразливих місць.

XS
SM
MD
LG