Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони РФ розповіли про підготовку спільних з білорусами військових навчань


Російські військовослужбовці на білоруській станції Палонка після прибуття на маневри Росії та Білорусі. Січень 2022 року
Російські військовослужбовці на білоруській станції Палонка після прибуття на маневри Росії та Білорусі. Січень 2022 року

У Міністерстві оборони Росії повідомили, що 2 лютого на білоруських полігонах почався «етап бойового злагодження» в рамках запланованого на 9 лютого старту спільних військових навчань двох країн.

«Підрозділи Збройних сил Російської Федерації разом із підрозділами збройних сил Республіки Білорусь у єдиних бойових порядках відпрацьовують різні прийоми та способи бойових дій. У ході етапу бойового злагодження на полігонах відпрацьовуються питання ведення оборони та боротьби із незаконними збройними формуваннями», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що навчання проходитимуть на п’яти полігонах.

За даними російської сторони, на першому етапі до 9 лютого виконуватиметься передислокація та створення військ (сил) на території Білорусі. У ході другого етапу з 10 по 20 лютого проходитимуть навчання із «запобігання та відбиття зовнішньої агресії».

Яка чисельність залучених військових і техніки, у російському Міноборони не вказують, лише додають: «Кількість щалучених до навчань військовослужбовців і техніки, що потрапляють під дію Віденського документа 2011 року, не перевищують визначені ним параметри, «що підлягають повідомленню».

Спільні військові навчання Росії і Білорусі неподалік кордонів України стартують 9 лютого і мають завершитися 20 лютого.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG