Доступність посилання

ТОП новини

Російські кораблі завершили навчання у Чорному морі


Кораблі повертаються у місця попередньої дислокації
Кораблі повертаються у місця попередньої дислокації

Кораблі Чорноморського флоту Росії, які брали участь у навчаннях у Чорному морі, повертаються у місця дислокації. Про це повідомило російське агентство «Интерфакс» з посиланням на представника флоту.

«Різноманітні корабельні групи Чорноморського флоту у складі ракетних, протичовнових кораблів, підводних човнів, тральних сил флоту, допоміжних і рятувальних суден завершили проведення спільних навчань і взяли курс на пункти базування Севастополь і Новоросійськ», – заявив він.

За його даними, у зоні проведення навчань перебували близько 20 надводних кораблів і суден забезпечення, а також літаки і вертольоти морської авіації та ППО.

Маневри російських військових в Чорному морі проходили на тлі українсько-американських навчань «Репід Трайдент-2021», які стартували 20 вересня і триватимуть до 1 жовтня.

20 вересня повідомлялося, що 20 надводних кораблів і суден Чорноморського флоту Росії вийшли в Чорне море з пунктів базування в окупованому Севастополі та Росії для проведення навчань з виконанням ракетних і артилерійських стрільб.

Росія регулярно проводить військові навчання на окупованому нею півострові. Україна неодноразово заявляла, що мілітаризація Криму становить небезпеку для регіону.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG