Доступність посилання

ТОП новини

У Росії та Казахстані через повінь евакуювали 125 тисяч людей


Затоплений житловий район Оренбурга, Оренбурзька область, Росія, 10 квітня 2024 року
Затоплений житловий район Оренбурга, Оренбурзька область, Росія, 10 квітня 2024 року

Майже 125 тисяч людей були евакуйовані з районів, що постраждали від масштабних повеней на території Росії та Казахстану.

Як повідомляє казахська служба Радіо Свобода, у північному Казахстані з початку цього місяця було евакуйовано понад 111 тисяч людей з районів, яким загрожує затоплення. Вчора були евакуйовані близько 4 500 людей з 20-тисячного міста Петропавловськ, поблизу річки Ішим.

У селі Велика Малишка, яке розташоване приблизно за 30 кілометрів на північ від Петропавловська, вранці 15 квітня рятувальники евакуювали майже 900 жителів.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Північно-Казахстанської області, вчора в регіоні евакуювали понад сім тисяч осіб, у тому числі близько двох тисяч дітей. Підтоплено 1713 будинків.

Також у Росії евакуйовані майже 13 тисяч людей з районів, яким загрожує повінь у Курганській області, оскільки рівень води продовжує зростати, а річка Тобол поблизу Кургану досягла 6,73 метра, пише «Настоящее время».

8 квітня в регіоні було оголошено надзвичайний стан. Російська влада попереджала, що під загрозою затоплення знаходяться 62 населених пункти. В області вже підтоплено 880 житлових будинків.

У Кургані, зокрема, розташований «Курганський машинобудівний завод» – єдине підприємство в Росії, що спеціалізується на виробництві бойових машин піхоти (БМП) і машин на їх базі.

12 квітня евакуацію через повінь оголосили в російському Оренбурзі.

Нинішня повінь в Оренбурзькій області – найбільша за всю історію спостережень у регіоні. Через натиск води в Орську прорвало дамбу. Паводку надано статус надзвичайної ситуації федерального характеру. За останніми даними, шкода інфраструктурі оцінюється більш ніж у 40 мільярдів рублів.

Евакуацію мешканців через паводки проводять ще у кількох регіонах: у Курганській, Томській, Тюменській та Кемеровській областях.

Форум

XS
SM
MD
LG