Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розбився дослідний зразок нового літака Іл-112B


Літак прямував на форум «Армія-2021»
Літак прямував на форум «Армія-2021»

У Підмосков’ї в Росії розбився дослідний зразок нового легкого військово-транспортного літака Іл-112B. За попередніми даними, на борту були три людини, вони, судячи з усього, загинули, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Літак зазнав аварії під час тренувального польоту при заході на посадку в аеропорту Кубинка. Видання Baza публікує відео, на якому відображені останні секунди польоту. На ньому видно, що у літака загорівся правий двигун, після чого він втратив керування і врізався в землю.

Літак 13 серпня прилетів з Воронезького авіазаводу корпорації «Ростех» у Підмосков’ї для участі в форумі «Армія-2021». Це перший дослідний зразок. Командиром екіпажу був льотчик-випробувач, Герой Росії Микола Куімов.

Іл-112В – перший військово-транспортний літак, розроблений в Росії «з нуля» в пострадянський період. Його розробка велася з початку 90-х років ХХ століття і стикалася з постійними труднощами через нестачу фінансування.

У 2004 році він переміг у конкурсі на поставку легкого військово-транспортного літака в російську армію, але пізніше Міноборони планувало закрити проект і закупити українські Ан-140. Це стало неможливим після окупації Криму та агресії Росії на сході України.

У російській армії Іл-112В повинен замінити застарілий парк Ан-26. З приблизно 150 таких літаків, що експлуатуються російськими військами, вісімдесят відсотків повинні бути виведені з експлуатації до 2030 року. Їхнє технічне обслуговування повинно було проводитися за участю українських фахівців, тепер російським військовим доводиться робити це самостійно за заново розробленою документацією.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG