Доступність посилання

ТОП новини

YouTube видалив два німецьких канали RT


YouTube видалив два канали, які належали RT
YouTube видалив два канали, які належали RT

YouTube видалив без можливості відновлення два німецьких канали російського державного телеканалу RT – RT DEта і Der Fehlende Part (DFP). Про це заявила керівник RT DE Дінара Токтосунова., повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Головний редактор RT Маргарита Сімоньян назвала дії відеохостингу «медійної війною»: «Дуже чекаю, що рідна держава, не відкладаючи, заборонить у Росії Дойче Велле та інші німецькі ЗМІ, а також закриє корпункти ARD і ZDF. Я вже мовчу про санкції до самого YouTube. Хоча б з самоповаги ми повинні це зробити», – заявила вона у твітері.

Токстосунова стверджує, що RT DE займав четверте місце у ютьюбі серед німецькомовних ЗМІ у категорії «Новини і політика». У червні канал, як стверджується, зібрав 21,3 мільйони переглядів.

У вересні 2021 року YouTube заблокував відео на каналі російського опозиціонера Олексія Навального з рекомендаціями «"Розумного голосування» на виборах до Держдуми. Google також заблокував Google Docs зі списками рекомендацій і видалив додаток «Навальний» зі свого магазину.

Компанія стверджує, що понад половину від загального числа урядових запитів з 2011 року припадає на Росію. Як часто влада вимагає видалити відео з YouTube і чи виконує Google ці вимоги, невідомо.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG