Доступність посилання

ТОП новини

Російська ракета не перетинала повітряний простір Румунії – міністерство


Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські крилаті ракети «Калібр» 10 лютого перетнули повітряний простір Молдови та Румунії
Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські крилаті ракети «Калібр» 10 лютого перетнули повітряний простір Молдови та Румунії

Міністерство оборони Румунії повідомляє, що 10 лютого запущена Росією з Чорного моря ракета увійшла в повітряний простір Молдови, але не перетинала румунського повітряного простору.

«Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила 10 лютого повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля Російської Федерації, поблизу Кримського півострова, найімовірніше, крилату ракету, яка перебувала в повітряному просторі України, Республіки Молдова і знову увійшла в повітряний простір України, не перетинаючи повітряний простір Румунії», – йдеться в повідомленні.

У румунському міністерстві додали, що найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону.

Реагуючи на появу даних про ракету, два літаки ВПС Румунії зі складу бойової служби Повітряної поліції під командуванням НАТО, які в цей час виконували навчальний політ, були перенаправлені в північний район Румунії, повідомили в Міністерстві оборони.

«Приблизно через дві хвилини ситуація прояснилася, і два літаки продовжили свою початкову місію», – йдеться в повідомленні.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські крилаті ракети «Калібр» 10 лютого перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. За його даними, ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

Молдова підтвердила перетин ракетою її повітряного простору.

Читайте також: Інформація про російські обстріли України 10 лютого: С-300, «Калібри», дрони (оновлюється)

XS
SM
MD
LG