Доступність посилання

ТОП новини

Екологічну організацію зі США внесли до «чорного списку» «небажаних» в Росії


У Генпрокуратурі Росії побачили в екологічній організації «загрозу конституційним засадам Росії та безпеці держави»
У Генпрокуратурі Росії побачили в екологічній організації «загрозу конституційним засадам Росії та безпеці держави»

Американську екологічну організацію внесли до «чорного списку» в Росії як «небажану» після того, як Москва 24 серпня заявила, що вона загрожує «державній безпеці Росії».

Група «Тихоокеанський центр захисту навколишнього середовища» (PERC) з Каліфорнії – п’ятнадцята організація, яка буде внесена до «чорного списку», однак це перша екологічна група, що буде включена відповідно до закону про «небажаних» іноземних суб’єктів, ухваленого у 2015 році.

Група працює над захистом спільнот Тихоокеанського океану, працює в Сполучених Штатах, а також в регіонах Азії та Арктики, йдеться на її сайті.

Генеральна прокуратура Росії у своїй заяві зазначила, що вона виявила «загрозу конституційним засадам Росії та безпеці держави».

«За результатами розгляду матеріалів, отриманих Генеральною прокуратурою Росії, було ухвалене рішення оголосити іноземну неурядову організацію PERC «небажаною на території Росії», – заявив спікер російської Генпрокуратури Олександр Куренной інформаційній агенції Інтерфакс.

«Чорний список» досі був орієнтований головним чином на демократичні організації США, такі як Національний фонд за демократію або групи, контрольовані такими діячами, як Джордж Сорос та Михайло Ходорковський.

Читайте також: HRW вимагає від Росії припинити застосування закону про «небажані» організації

В екологічній організації не відразу відповіли на запит щодо коментарів про конкретні поточні заходи в Росії.

Російський активіст заявив, що він був шокований новинами, оскільки PERC вже давно перестала підтримувати проекти в Росії.

«Це абсурд», – сказав Михайло Крейндлін, співробітник «Грінпіс Росії».

Структурам, внесеним до «небажаного» списку, забороняють випускати будь-які публікації в Росії, їхні банківські рахунки ризикують бути заблокованими, тоді як люди, які співпрацюють з «небажаними» організаціями, можуть отримати штрафи, вироки та заборону на в’їзд до Росії.

XS
SM
MD
LG