Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок авіаударів Росії загинули десятки людей на північному заході Сирії


Похорон бойовиків, які загинули від авіаудару російських сил 26 жовтня
Похорон бойовиків, які загинули від авіаудару російських сил 26 жовтня

Згідно з повідомленнями, внаслідок аваударів Росії по табору на північному заході Сирії, підконтрольному підтримуваним Туреччиною бойовикам, загинули щонайменше 50 людей та поранено десятки інших.

Речник сирійських опозиційних угруповань звинуватив Росію в авіаударах 26 жовтня у провінції Ідліб, яку переважно контролюють повстанці. Ціллю росіян був військовий навчальний табір ісламістської групи «Файлак аль-Шам».

Сирійська обсерваторія з прав людини, яка базується у Британії, визначила кількість загиблих на рівні 78, майже 90 поранених. За підозрами правозахисників, авіаудар в районі на північний захід від міста Ідліб здійснила Росія, головний союзник президента Сирії Башара Асада у дев’ятирічній громадянській війні.

Коментарів Москви чи Анкари з цього приводу наразі немає.

Ймовірно, ця атака стала найсмертоноснішою в Ідлібі від початку перемир’я у березні.

Після оголошення про припинення вогню Туреччина заявляла, що залишає за собою право «помститися» проти будь-якої атаки сил, об’єднаних з Асадом.

У провінції Ідліб на північному заході Сирії – останній на захід від Євфрату території, контрольованій сирійською збройною опозицією, – з березня був оголошений режим перемир’я, про яке, після декількох тижнів кровопролитних боїв, в яких брала участь і турецька армія, домовилися в Москві президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тейїп Ердоган.

Росія в сирійському конфлікті виступає союзником Асада, а Туреччина підтримує його супротивників. Деякі угруповання опозиції, зокрема, джихадисти з визнаного у Росії терористичним угруповання «Хайят Тахрір аш-Шам», заявили, що не визнають домовленостей Росії і Туреччини.

XS
SM
MD
LG