Доступність посилання

ТОП новини

Представник Путіна не зміг відповісти на питання про вітання з Днем Незалежності України 


На початку січня президент Росії заявив, що відносини з Україною поліпшаться після врегулювання на Донбасі
На початку січня президент Росії заявив, що відносини з Україною поліпшаться після врегулювання на Донбасі

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков не зміг відповісти на питання про те, чи надсилав Кремль вітання українській стороні до Дня Незалежності.

Відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН у Москві, він сказав, що уточнить цю інформацію: «Мені потрібно буде уточнити. Я не маю інформації про те, що таке привітання надсилалося».

Читайте також: Лідери країн світу вітають Україну з Днем Незалежності

24 серпня Україна святкує 27-й День Незалежності. В Києві пройшов військовий парад, в якому взяли участь 4500 військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки. Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора.

* * *

Згідно українського законодавства, Російська Федерація є агресором, вона окупувала Автономну Республіку Крим. А незаконні збройні формування «ЛНР» і «ДНР», які фактично керують окупованими територіями на Сході України, є представниками «окупаційних адміністрацій Росії».

Росія заперечує свою агресію проти України, зокрема на Донбасі, твердячи про нібито «внутрішньоукраїнський конфлікт» чи й «громадянську війну». При цьому в Росії прагнуть такого варіанту врегулювання конфлікту, який надав би підтримуваним і керованим Москвою місцевим проросійським сепаратистам вирішальний голос у визначенні внутрішньої і зовнішньої політики України.

Москва також виступає за введення миротворчої місії ООН на лінію розмежування на Донбасі і блокує всі спроби поширити мандат такої місії і на український бік неконтрольованої нині ділянки українсько-російського кордону. Україна і її союзники на Заході відкидають російську версію такої місії, бо це, за їхніми словами, означало б фактично якраз «замороження» конфлікту.

XS
SM
MD
LG