Доступність посилання

ТОП новини

Перегони в Демократичній партії: Сандерс перемагає на кокусах у Неваді


За результатами підрахунків з 22% округів на території штату, Берні Сандерс має 46% голосів
За результатами підрахунків з 22% округів на території штату, Берні Сандерс має 46% голосів

Сенатор від Вермонту Берні Сандерс попередньо лідирує на кокусах у штаті Невада за попередніми результатами підрахунку голосів, повідомляють американські ЗМІ.

За результатами підрахунків з 22% округів на території штату, Сандерс має 46% голосів. На другому місці – колишній віцепрезидент США Джо Байден, за ним – мер містечка Саут Бенд в Індіані Піт Буттіджіч та сенаторка з Массачусетсу Елізабет Воррен.

Невада є більш етнічно розмаїтим штатом, ніж Айова та Нью-Гемпшир, в яких вже відбулися голосування. Відтак результати цього штату вважають показником того, який рівень підтримки кандидати можуть отримати по всій країні. Це може вплинути на результат кандидатів у «Супер-четвер» - – праймеріз 3 березня у 10 штатах.

Читайте також: Радник Трампа з нацбезпеки заперечує, що розвідка США попереджала про втручання Росії у вибори​

Раніше в лютому на кокусах в Айові переміг Піт Буттіджіч, на праймеріз у Нью-Гемпширі – Берні Сандерс.

Тим часом Республіканська партія в штаті скасувала кокуси і спрямувала всіх 25 своїх делегатів на підтримку чинного президента Дональда Трампа.

Трамп має підтримку 86 з 87 делегатів Республіканської партії, які вже проголосували. Один делегат у Айові підтримав колишнього губернатора Массачусетса Вільяма Вельда.

XS
SM
MD
LG