Доступність посилання

ТОП новини

У САП заявляють про «службову недбалість» попереднього Кабміну в протидії COVID-19


У період, про який йдеться в заяві прокуратури, Кабінет міністрів очолював Олексій Гончарук
У період, про який йдеться в заяві прокуратури, Кабінет міністрів очолював Олексій Гончарук

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє про кримінальне провадження за фактом «службової недбалості» посадовців Кабінету міністрів – про це в прокуратурі заявили 23 березня.

«Заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України», – зазначено в заяві.

Як уточнюють у пресслужбі, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов 31 січня та 8 лютого 2020 року надіслав прем’єр-міністру (тоді – Олексію Гончаруку – ред.) листи, в яких вимагав обмежити експорт та реекспорт продукції, придатної для «реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на короновірус Covid-19».

«Однак, Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті», – стверджують у САП.

Досудове розслідування ведуть слідчі Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Зміна уряду України стала «погромом» і відлякує інвесторів – світова преса​

Олексій Гончарук, який пішов у відставку 4 березня, наразі не коментував заяви САП.

31 січня пресслужба РНБО повідомляла, що, згідно з рішенням президента Володимира Зеленського, ситуація на той момент не потребувала «будь-яких заходів надзвичайного характеру».

Водночас Зеленський вважав за необхідне «розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення 2019-nCoV із залученням ресурсів не лише Міністерства охорони здоров'я України, а й Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України та ряду інших служб і організацій».

Про рішення РНБО 8 лютого пресслужба Ради публічно не повідомляла.

За повідомленням Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 23 березня зафіксовано вже 73 лабораторно підтверджених випадків викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Троє людей померли, один пацієнт одужав і виписався з лікарні.

XS
SM
MD
LG