Доступність посилання

ТОП новини

СБУ підтвердила вивезення колишнього «міністра культури ДНР» з окупованої території


Як повідомили у відомстві, бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»
Як повідомили у відомстві, бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

З території Донецької області, яку контролюють бойовики, вивели колишнього члена незаконного збройного угруповання «ДНР», повідомляє Служба безпеки України.

За даними СБУ, мешканець Донецька обіймав посаду так званого «міністра культури та туризму ДНР», брав участь в організації «референдуму» на окупованій території, неодноразово виступав на російському телебаченні.

Проте, додають у повідомленні, згодом він облишив діяльність в «уряді ДНР», а в липні 2018 року звернувся до українських спецслужб, щоб здатися за програмою «На тебе чекають вдома».

Читайте також: «200 екс-бойовиків звільнили від відповідальності за програмою СБУ «На тебе чекають вдома» – штаб​»

«Чоловік повідомив про свою участь у діяльності терористичної організації «ДНР», а також факти безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донбасу та іншої протиправної діяльності в Україні», – заявляють у Службі безпеки.

Донеччанин фігурує у кримінальному провадженні за статтею Кримінального кодексу України: створення терористичної організації або участь у ній. Слідчі дії тривають.

Раніше українські ЗМІ, посилаючись на власні джерела, повідомляли про вивезення з окупованої території «колишнього міністра культури ДНР» Юрія Лекстутеса.

У жовтні 2014 року на цій посаді Лекстутес звертався до російських діячів культури з проханням допомогти написати «гімн ДНР».

XS
SM
MD
LG