Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у Польщі затримали чоловіка, якого підозрюють у допомозі РФ готувати замах на Зеленського


Операцію провели спільно СБУ, Офіс генерального прокурора України та органи правопорядку Польщі
Операцію провели спільно СБУ, Офіс генерального прокурора України та органи правопорядку Польщі

Затримано громадянина Польщі, якого підозрюють у співпраці з воєнною розвідкою Росії та підготовці ймовірного замаху на президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі, повідомляє 18 квітня Служба безпеки.

Операцію провели спільно СБУ, Офіс генерального прокурора України та органи правопорядку Польщі.

«За даними слідства, задумом фігуранта був збір та передача країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на президента України», – йдеться у повідомленні.

СБУ повідомила, що завдяки успішним діям та оперативному обміну інформацією між країнами «завербованого агента спецслужб РФ вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі».

Вказано, що польська прокуратура висунула йому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби. 18 квітня 2024 року за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою.

7 серпня Служба безпеки України заявила про затримання російської інформаторки, яка ймовірно готувала замах на Зеленського – «напередодні нещодавньої робочої поїздки Президента України в Миколаївську область збирала розвіддані про запланований візит».

Форум

XS
SM
MD
LG