Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про спробу продати дані виборців перед місцевими виборами


Співробітники СБУ встановили особу людини, яка намагалася продати дані, вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами
Співробітники СБУ встановили особу людини, яка намагалася продати дані, вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами

Служба безпеки України блокувала продаж на хакерському форумі персональних даних громадян напередодні місцевих виборів, повідомляє пресслужба відомства 22 жовтня.

За повідомленням, зміст бази даних збігався з даними автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців».

Читайте також: Угорщина не вважає політичним втручанням дії держсекретаря Потапі на Закарпатті – заява

«На одному із спеціалізованих хакерських форумів зловмисник пропонував придбати базу даних, яка за багатьма ознаками співпадає з інформацією, що зберігається в АІТС «Державний реєстр виборців». Дані із зазначенням місця проживання та номерів виборчих дільниць користуються великим попитом у «даркнеті» напередодні проведення виборів до органів місцевого самоврядування. Адже ця інформація може бути використана замовниками для впливу на електоральні вподобання виборців», – стверджують у СБУ.

Правоохоронці встановили особу людини, яка намагалася продати дані, вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами. Зараз встановлюють перелік людей, які могли вже придбати цю інформацію.

Читайте також: «Майкрософт» знешкодив масштабну операцію російськомовних хакерів, яка могла загрожувати виборам у США

СБУ, за заявою, вирішує питання щодо повідомлення про підозру за статтею про несанкціонований збут або поширення інформації з обмеженим доступом. Ця кваліфікація передбачає штраф або ув’язнення на термін до двох років. Наразі триває досудове слідство.

Місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG