Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявила про затримання агентів ФСБ, які готували повторні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ


Київська телевежа після російського удару 1 березня 2022 року
Київська телевежа після російського удару 1 березня 2022 року

Служба безпеки України заявила про затримання агентурної групи ФСБ Росії, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ.

Як повідомляє спецслужба відомства, у результаті спецоперації у Києві та Одесі затримали двох агентів ФСБ – вони готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах.

За даними СБУ, у зоні їхньої особливої уваги були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ.

Українські правоохоронці кажуть, що для прихованого збору розвідданих один з російських агентів влаштувався експедитором в одеську компанію, яка постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони, інший агент збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року та фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.

За даними слідства, одним із поплічників агресора виявився інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси, інший – 24-річний киянин, їх наприкінці січня дистанційно завербував співробітник ФСБ.

На завершальному етапі спецоперації обох чоловіків затримали «на гарячому», коли вони шпигували за потенційними «цілями» для окупантів, додають у СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

У розвідці Британії припускають, що російські війська продовжать завдавати ударів по критично важливих об’єктах в Україні, хоча це має обмежений вплив на хід війни.

1 березня 2022 року російські війська здійснили обстріл телевежі в Києві, у ході якого постраждала також місцевість Бабин Яр. Внаслідок цього 5 людей загинули, ще 5 постраждали.

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді.

Форум

XS
SM
MD
LG