Доступність посилання

ТОП новини

Журналістка «Схем» увійшла до шорт-листа премії для молодих журналістів від фундації Thomson


Валерія Єгошина, журналістка програми «Схеми»
Валерія Єгошина, журналістка програми «Схеми»

Журналістка програми «Схеми: корупція в деталях» Валерія Єгошина – у шорт-листі міжнародної премії для молодих журналістів, яку щорічно вручає Фундація Thomson – одна із найстаріших міжнародних організацій із розвитку медіа – у партнерстві з Асоціацією закордонної преси Великобританії (FPA).

Усього до короткого списку премії потрапили 12 журналістів і журналісток віком до 30 років з усього світу, які висвітлюють теми корупції або зловживання владою серед політичної еліти, соціальної несправедливості, а також соціальної єдності та об'єднання людей.

Заявки надходили з усього світу – «від Бурунді до Болгарії, від Ефіопії до Еквадору та від Філіппін до Палестини», – ідеться на сайті фундації.

Кожен кандидат мав надати портфоліо із трьох опублікованих робіт за рік. Судді обирали «шорт-лист», опираючись, зокрема, на оригінальність матеріалів і очікуваний чи фактичний вплив історії після публікації .

«Усі вони висвітлюють важливі питання або події, які інакше могли б бути виявлені. Кожен з учасників отримає сертифікат від Фонду Томсона, який високо оцінює їх високий рівень своєї роботи, і матиме можливість взяти участь у платформі цифрового навчання «Журналістика зараз», – ідеться на сайті фундації.

Валерія Єгошина подала три розслідування: «​Американські «Айленди» для українського флоту: чому катери досі не в Україні» про причини, з яких Україна роками не отримувала два катери берегової охорони від США; «​Павло Демчина. «Вартовий корупції» в СБУ»​ про статки родичів матері трьох дітей першого заступника голови СБУ, на які вони не мали офіційних доходів; «​Управління захисту власних інтересів» про люксовий автопарк співробітників Управління захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

У жовтні судді оберуть трьох фіналістів, а переможця оголосять 26 листопада на церемонії у Лондоні.

Валерія Єгошина – журналістка-розслідувачка програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший).

У червня 2018 року Єгошина здобула Національну премію журналістських розслідувань за матеріал «Управління захисту власних інтересів».

Результати конкурсу були оголошені під час щорічної журналістської конференції «Межигір'я-фест», що проходив уп’яте у колишній резиденції екс-президента Віктора Януковича.

У жовтні 2017 року Валерія Єгошина отримала премію на конкурсі журналістських розслідувань імені Героя Небесної сотні Василя Сергієнка у номінації «Найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ» за спецпроект «Спадок у руїнах». Це дослідження щодо власників 24 будинків у Києві, які мають історичну, культурну чи архітектурну цінність, але при цьому закинуті й перебувають в аварійному стані.

XS
SM
MD
LG