Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування «Схем» про підроблені акцизки: податківці взялися за фабрику з орбіти «Народного фронту»


Головне слідче управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області розслідує в рамках кримінального провадження придбання службовими особами ТОВ «Юнайтед Табако» підробних марок акцизного збору з метою використання при виготовленні тютюнової продукції. Раніше факт використання цією компанією підробних акцизок встановили журналісти програми Радіо Свобода і UA:Перший «Схеми» у розслідуванні «Тютюновий фронт».

Про відкриття кримінального провадження стало відомо із відповіді Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на заяву громадської організації «ТОМ 14».

«Вказану заяву долучено до матеріалів кримінального провадження №32018040000000059, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.06.2018 року за ч. 1 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податку службовими особами ТОВ «Юнайтед Табако» на суму понад 2 млн. грн. та ч. 1 ст. 199 КК України за фактом придбання службовими особами ТОВ «Юнайтед Табако» у невстановлених осіб підробних марок акцизного збору з метою використання при виготовленні та збуту власновиготовленої тютюнової продукції», – йдеться у відповіді ДФС.

Як ідеться в розслідуванні «Схем», тютюнова фабрика «Юнайтед Табако», яка у 2017 році розпочала роботу у Жовтих Водах на Дніпропетровщині, випускає сигарети із підробленими акцизними марками. Вона пов'язана із депутатом Верховної Ради від «Народного фронту» Олегом Кришиним й опосередковано, через братів Руслана та Миколу Журил, із екс-депутатом від цієї політсили Миколою Мартиненком.

Зі свого боку, журналісти проекту «Наші Гроші з Денисом Бігусом» встановили, що екс-дружина судді Артура Ємельянова, з якою він підтримує стосунки, вкладає гроші у цей тютюновий бізнес.

XS
SM
MD
LG