Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ закликає зробити щеплення від кору до початку навчального року


За даними ЮНІСЕФ, Україна очолила список країн із найбільшим зафіксованим поширенням кору у 2018 році
За даними ЮНІСЕФ, Україна очолила список країн із найбільшим зафіксованим поширенням кору у 2018 році

Міністерство закордонних справ України закликає зробити щеплення від кору до початку навчального року.

«Тимчасове спадання захворювання на кір влітку відбувається завжди у зв’язку зі зменшенням часу перебування людей у великих колективах. З початком навчального року захворювання знову зростає, особливо серед дітей, тому важливо захистити себе і зробити щеплення дитині до початку навчання», – заявили в МОЗ.

У період з 28 грудня 2018 року до 9 серпня 2019-го на кір захворіли 57 107 людей – 26 910 дорослих і 30 197 дітей. Зокрема, 261 хворий зафіксований у період із 28 липня до 9 серпня.

У міністерстві нагадали, що від ускладнень кору померли 18 людей.

За даними ЮНІСЕФ, Україна очолила список країн із найбільшим зафіксованим поширенням кору у 2018 році. Також до десятки увійшли Конго, Мадагаскар, Ліберія, Сомалі, Сербія, Грузія, Ємен і Румунія.

Кір – заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі й на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

МОЗ нагадує, що надійним захистом від кору є вакцинація, та інформує, що вакцини КПК (проти кору, краснухи і паротиту) є в наявності, а щеплення безкоштовне.

Окрім того, раз на десять років потрібно робити щеплення від дифтерії і правця.

XS
SM
MD
LG