Доступність посилання

ТОП новини

НСЖУ просить пустити Семену на лікування до Києва


Микола Семена
Микола Семена

Національна спілка журналістів України закликає українську владу й міжнародні організації докласти усіх зусиль,щоб домогтися необхідного лікування в кардіологічній клініці Києва кримського журналіста Миколи Семени, написав у Facebook голова спілки Сергій Томіленко.

«НСЖУ передала Представнику ОБСЄ з питань свободи слова Арлему Дезіру медичні документи, які засвідчують необхідність стаціонарного карділогогічного лікування кримського журналіста, і попросила у пана Дезіра допомоги у впливові на російську владу, щоб Микола Семена зміг виїхати з Криму на материкову Україну», – мовиться у повідомленні.

Окрім того, за словами Томіленка, відповідні звернення до ОБСЄ та російського Уповноваженого з прав людини направила й український омбудсмен Людмила Денісова.

Автора Радіо Свобода і Крим.Реалії, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки.

У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

XS
SM
MD
LG