Доступність посилання

ТОП новини

Кримському журналістові Семені зробили операцію


Миколі Семені видалили жовчний міхур і каміння з жовчовивідних шляхів
Миколі Семені видалили жовчний міхур і каміння з жовчовивідних шляхів

Переслідуваний в анексованому Росією Криму журналіст Микола Семена переніс операцію в Сімферопольській міській клінічній лікарні № 7, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За його словами, 21 листопада лікарі Сімферопольської міської клінічної лікарні № 7 виписали журналіста зі стаціонарного лікування. Перед цим, 13 листопада, Миколі Семені видалили жовчний міхур і каміння з жовчовивідних шляхів. Це сталося після того, як вдень 12 листопада Микола Семена відчув різкі болі в області живота.

Як повідомив Семена своєму адвокатові Емілю Курбедінову, на даний час лікарі зняли шви, йому приписана сувора дієта.

«Як відомо з природи цієї хвороби, вона виникає у людей через неправильне харчування і стреси. Тепер життя відомого журналіста обтяжене не тільки хворобами хребта і серця, а й тяжкою хворобою травної системи – холециститом. Цілком зрозуміло, що це результат майже трирічного незаконного судового переслідування журналіста», – сказав адвокат Еміль Курбедінов.

В анексованому Росією Криму автора Радіо Свобода і Крим.Реалії, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Семена: це вирок не так мені, а усій російській журналістиці (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили вирок Семені.

Керівництво корпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода назвало необґрунтованими звинувачення проти журналіста Миколи Семени, також зазначивши, що вирок, ухвалений підконтрольним Кремлю судом у Криму, має бути скасований.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​

XS
SM
MD
LG