Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії запровадили комендантську годину від пʼятниці до понеділка


Президент Сербії Александар Вучич
Президент Сербії Александар Вучич

Кабінет міністрів Сербії запровадив комендантську годину від 17-ої годину у пʼятницю до 5-ої години ранку в понеділок. Винятком є працівники галузі охорони здоровʼя та державних інституцій, військовослужбовці й співробітники Міністерства внутрішніх справ.

За порушення комендантської години передбачені адміністративні й судові покарання. Адміністративний суд на місці накладає штраф на суму до 1500 євро. Особи, які перебувають на громадському місці в час комендантської години можуть засудити до трьох років ув’язнення. Досі засудили понад 500 осіб. Дані міняються щогодини.
Рамач

За даними на 8 травня, зафісковано 2666 випадків заражених на коронавірус. Загалом, від 5 березня на COVID-19 в Сербії померли 65 осіб. Пересічний вік померлих – 64 роки.

Лікарі й медичні сестри становлять десять відсотків заражених. Ще десять відсотків – поліцейські й військовослужбовці. За офіційними даними, на коронавірус захворіли переважно ті, що перебували в близькому контакті з особами, які повернулися з Італії та ще кількох країн західної Європи. Президент Александар Вучич заявив, що від початку березня до Сербії з-закордону повернулися 400 тисяч громадян.

Рішенням уряду скасовано домашнє лікування, тобто самоізоляцію. Всі в кого є симптоми коронавірусу повинні відразу податися до державних закладів.

Люди старші від 65 років мають право покидати помешкання для купівлі ліків і продовольчих товарів лише у пʼятницю від 4:00 до 7:00 години ранку.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG