Доступність посилання

ТОП новини

Візит представників Криму до Белграда: Сербія заявила, що поважає територіальну цілісність України


Наталя Поклонська приїхала до Белграда на початку грудня
Наталя Поклонська приїхала до Белграда на початку грудня

Сербія поважає територіальну цілісність Україну, повідомив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич у відповідь на протест МЗС України через «візит представників окупаційної адміністрації Криму до Белграда».

«Сербія поважає територіальну цілісність України. Через це ніхто з представників виконавчої влади не зустрічався з делегацією Криму», – сказав Дачич.

У відповідь на прохання сербських журналістів прокоментувати заяву Києва про порушення Белградом положень резолюції Генасамблеї ООН 68/262 Дачич сказав, що йдеться про «узвичаєний демарш, який постійно отримуємо», і повторив, що в цьому не брав участі ніхто з виконавчої влади.

Керівник зовнішньополітичного відомства Сербії додав, що з політичними діячами з анексованого Криму в будинку парламенту у Белграді зустрілися лише представники двох опозиційних партій.

11 грудня МЗС України висловило протест через «візит представників окупаційної адміністрації Криму до Белграда 4-7 грудня, під час якого відбувалася зустрічі з депутатами парламенту Сербії та проведення конференції «Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією та визнання волевиявлення народу Криму».

Ця конференція відбулася в Домі російської культури в сербській столиці. Серед представників Криму була заступниця голови комітету із закордонних справ Державної думи Росії, колишній російський прокурор Криму Наталія Поклонська та заступник голови російського уряду в анексованому Криму Георгій Мурадов.

XS
SM
MD
LG