Доступність посилання

ТОП новини

Від початку доби бойовики 7 разів порушили режим тиші, одного військового поранено – штаб


Військового ЗСУ поранено внаслідок обстрілу
Військового ЗСУ поранено внаслідок обстрілу

Від початку поточної доби, 8 квітня, бойовики на Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню, тричі – із не відведених за Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Під час обстрілів окупанти також застосували проти українських захисників гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Завдяки рішучим діям Об’єднані сили вчасно припинили усі ворожі провокації», – мовиться у повідомленні.

Внаслідок обстрілів одного українського військового поранено.

У незаконному збройному угрупованні «ДНР» заявили про нібито один обстріл збоку ЗСУ. У аналогічному угрупованні «ЛНР» не звітують про перебіг бойових дій протягом доби.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG