Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі загинув один військовий, двох поранено – штаб


Внаслідок обстрілів один український військовий загинув
Внаслідок обстрілів один український військовий загинув

Упродовж минулої доби, 17 березня, бойовики 10 разів порушив режим припинення вогню, сім разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Внаслідок обстрілів один український військовий загинув, двоє отримали поранення.

«На всі обстріли противника Об’єднані сили дали адекватну відповідь, знищивши при цьому трьох та поранивши чотирьох окупантів», – мовиться у повідомленні.

Від початку поточної доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано, запевнили у штабі.

У збройному угрупованні «ЛНР» заявили про нібито три обстріли зі сторони українських військових.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції 7 березня Україна домовилася про оголошення нового режиму тиші на Донбасі з 00:00 8 березня.

Перед цим Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголошувала про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG