Доступність посилання

ТОП новини

Швеція повідомила про рішення відправити своїх інструкторів до Британії для навчання військових ЗСУ


Збройні сили Швеції відрядять до Великої Британії близько 120 інструкторів у період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року
Збройні сили Швеції відрядять до Великої Британії близько 120 інструкторів у період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року

Уряд Швеції вирішив, що збройні сили країни направлять до Великої Британії інструкторів для проведення базової військової підготовки громадян України, які потім зможуть служити в Збройних силах України, повідомляє в неділю пресслужба швецького уряду з посиланням на Міноборони.

«Мета – дати можливість Україні зберегти та зміцнити свою обороноздатність», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що збройні сили Швеції відрядять до Великої Британії близько 120 інструкторів у період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року для проведення базової військової підготовки громадян України, розділеної на кілька етапів навчання.

«Війна Росії проти України триває вже понад п’ять місяців, і надзвичайно важливо, щоб зовнішній світ продовжував підтримувати Україну в боротьбі країни за суверенітет і самовизначення. Важливо, що Швеція залучена до цієї роботи, а шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України», – заявив міністр оборони Петер Хультквіст.

В один і той самий час в навчаннях від Швеції братимуть участь максимум 60 шведських інструкторів з числа всіх заявлених.

Шведська частина навчання розпочнеться, як тільки це стане практично можливим, вказали в уряді.

4 серпня стало відомо, що збройні сили Канади надішлють до Великобританії 225 військовослужбовців, більшість з яких працюватимуть інструкторами спільно з британськими військовими задля навчання українських Збройних сил.

Повідомлялося, що перші курси під керівництвом Канади проходитимуть за гнучкою навчальною програмою, зосередженою на індивідуальних навичках, необхідних для бойових дій на передовій, включно з поводженням зі зброєю, наданням першої допомоги на полі бою, польовими вміннями, тактикою патрулювання та законами збройних конфліктів.

Загалом очікується, що в навчаннях під егідою Великої Британії візьме участь близько 10 тисяч громадян України.

XS
SM
MD
LG