Доступність посилання

ТОП новини

Британія не скасує візи українцям після «брекзиту» – посол


Посол Сполученого королівства в Україні Мелінда Сіммонс
Посол Сполученого королівства в Україні Мелінда Сіммонс

Велика Британія не буде скасовувати візовий режим для України після виходу з Європейського союзу. Про це заявила посол Сполученого королівства в Україні Мелінда Сіммонс в ефірі телеканалу «1+1».

«Питання про скасування віз не є політичним питанням. Це питання прикордонної політики. І прикордонна безпека є причиною того, що Великобританія не брала участі в Шенгенській угоді, і ця політика не змінилася. Отже, після того, як ми залишимо ЄС, візовий режим для українців продовжиться. Змін не буде», – наголосила дипломат.

Сіммонс також сказала, що Британія також не збирається найближчим часом відкривати візовий центр в Україні. Як і раніше, всі заявки буде розглядати регіональний візовий центр у Варшаві.

За словами посла, згідно зі статистикою, понад 98% заявок на отримання візи надходять вчасно, і більшість з них розглядаються «легко і без проблем».

Надання президентом України Володимиром Зеленським Британії тимчасового безвізового режиму на рік посол пояснила тим, що в Київ та Лондон пізніше проведуть переговори щодо двосторонньої угоди про візовий контроль.

Велика Британія офіційно залишає Європейський союз 31 січня. До цього безвізовий режим Україна їй надавала як члену ЄС.

XS
SM
MD
LG