Доступність посилання

ТОП новини

Вибухівка і протитанкові міни: СБУ звітує про нові схрони бойовиків на Донбасі


СБУ і поліція періодично повідомляють про знайдені схованки зі зброєю на лінії розмежування
СБУ і поліція періодично повідомляють про знайдені схованки зі зброєю на лінії розмежування

У Службі безпеки повідлмили про виявлення у районі проведення операції Об’єднаних сил трьох схронів з бойовими засобами ураження.

«З тайників вилучено 1 кг пластиду з вибуховим запалом, 13 протитанкових мін з підривниками та майже 4 тисячі набоїв різного калібру. За оперативними даними, схованки облаштували учасники незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» для вчинення диверсій на території регіону. Під час огляду схрону, замаскованого у покинутому гаражі у Лисичанську на Луганщині, серед іншого виявлено 125 гранатометних пострілів різних модифікацій,10 гранат РКГ-3 та Ф-1 та понад 2,6 тис. набоїв, у тому числі до великокаліберної зброї. З іншого тайнику, обладнаного поблизу насосної станції на в’їзді до міста, правоохоронці вилучили понад 180 артилерійських снарядів», – йдеться в повідомленні.

Також, кажуть в СБУ, уМаріуполі, у руслі річки Кальчик, правоохоронці виявили 3963 патрони різного калібру.

«За матеріалами СБУ тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та осіб, причетних до неї», – йдеться в повідомленні.

СБУ і поліція періодично повідомляють про знайдені схованки зі зброєю на лінії розмежування.

Читайте також: На лінії розмежування чергова знахідка зброї бойовиків – майже 3 тисячі набоїв у Мар’їнці

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG