Доступність посилання

ТОП новини

Справа Гандзюк: суд заарештував Левіна до 2 квітня


Левіна підозрюють у замовленні нападу на Катерину Гандзюк, внаслідок якого вона померла восени 2018 року
Левіна підозрюють у замовленні нападу на Катерину Гандзюк, внаслідок якого вона померла восени 2018 року

Печерський районний суд заарештував підозрюваного у замовленні та організації нападу на активістку і чиновницю Катерину Гандзюк до 2 квітня 2020 року, заявляє Офіс генерального прокурора.

«Суд не міг ухвалити рішення про застосування запобіжного заходу на більший строк у зв’язку із тим, що залишалося 17 днів до завершення строку досудового розслідування у вказаному провадженні. Зважаючи на це, прокурор подав клопотання про продовження строку досудового розслідування. На даний час воно не розглянуто. Після його задоволення прокурори подаватимуть нове клопотання про обрання запобіжного заходу», – пояснюють у прокуратурі.

Пресслужба ОГП не називає імені підозрюваного, однак обставини затримання вказують на Олексія Левіна, якого 16 березня екстрадували до України з Болгарії.

Читайте також: Справа Гандзюк: суд залишив під вартою Павловського​

22 лютого у Болгарії суд ухвалив рішення про екстрадицію в Україну Олексія Москаленка (Левіна), підозрюваного у причетності до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

5 серпня набув чинності вирок п’ятьом особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.

XS
SM
MD
LG