Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі держзради перекладача Гройсмана перенесли на вересень


Судді у справі Єжова просять прокурора систематизувати докази – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Судді у справі Єжова просять прокурора систематизувати докази – відео

Голосіївський районний суд Києва оголосив перерву до третього вересня у справі Станіслава Єжова, екс-перекладача прем'єра Володимира Гройсмана, якого звинувачують у шпигуванні на користь Росії та в державній зраді.

Головуюча у справі Олена Первушина зауважила, що прокурор Олексій Вдовиченко надавав докази у справі в нелогічній послідовності, й закликала його за час перерви систематизувати їх.

Зі свого боку, речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що інформація про нібито неготовність прокурора до судового засідання у справі Єжова не відповідає дійсності. Він уточнив, що на сьогоднішньому засіданні суд визначався з порядком дослідження доказів.

Під час засідання прокурор встиг долучити до справи зокрема матеріали переписки Єжова з невідомою особою: він, за версією слідства, пересилав на її електронну пошту аудіозаписи та стенограми зустрічей вищого державного керівництва України із західними політиками.

Сам Єжов та його адвокат Валентин Рибін заявили Радіо Свобода, що наведені докази є почасти сфальшованими, почасти недостатніми для доведення факту державної зради.

За словами ж прокурора, докази у справі зради Єжова містять 5 томів, зокрема покази 8 свідків та 12 дисків з аудіо та відеозаписами.

Служба безпеки України 20 грудня минулого року повідомила про затримання чиновника секретаріату Кабінету міністрів України Станіслава Єжова, який діяв в інтересах російських спецслужб. За даними слідства, чиновника, який за допомогою спеціального обладнання збирав інформацію щодо діяльності урядових структур, завербували під час тривалого відрядження за кордоном.

У СБУ повідомили, що посадовцю оголосили про підозру за статтею про державну зраду.

За версією СБУ, затриманий чиновник секретаріату Кабміну збирав інформацію про зарубіжні поїздки й переговори українського прем’єра Володимира Гройсмана за завданням Головного розвідувального управління Збройних сил Росії.

У Кремлі сказали, що «не мають жодної інформації» в зв’язку цим затриманням.

XS
SM
MD
LG