Доступність посилання

ТОП новини

«Цей пакет є критично важливим саме зараз» – Зеленський про допомогу США


«Цей пакет є критично важливим саме зараз, коли ворог посилив атаки вздовж лінії фронту», – каже Володимир Зеленський
«Цей пакет є критично важливим саме зараз, коли ворог посилив атаки вздовж лінії фронту», – каже Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги.

«До нього увійшли вкрай необхідні ракети великої дальності, високоточні артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби й інші види озброєнь. Цей пакет є критично важливим саме зараз, коли ворог посилив атаки вздовж лінії фронту», – написав він у соцмережі Х.

Зеленський зауважив, що сьогодні в Харкові «на власні очі побачив, наскільки важливо зміцнити наших воїнів, щоб захистити наших людей, наші міста й громади».

Сполучені Штати Америки 24 травня оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги на 275 мільйонів доларів. Пакет військової допомоги, серед іншого, передбачає боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди. Як зауважили в Пентагоні, цей пакет є частиною зусиль США, спрямованих на допомогу Україні у відбитті нападу Росії під Харковом.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що на кордоні з Харківською областю Росія зосередила близько 50 тисяч солдатів, у наступі наразі беруть участь понад 30 тисяч російських солдатів. Але, за його словами, загрози штурму міста Харкова поки немає.

На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

За даними ООН, щонайменше 35 цивільних осіб загинули та 137 зазнали поранень у Харківській області після того, як російські збройні сили розпочали наступ 10 травня.

Форум

XS
SM
MD
LG