Доступність посилання

ТОП новини

Блінкен: військова допомога США з попередніх пакетів вже дійшла до лінії фронту


«І ми доставимо цю нову допомогу якнайшвидше, щоб українські військові могли використати її для захисту своєї території і захисту українського народу» – йдеться в заяві Ентоні Блінкена
«І ми доставимо цю нову допомогу якнайшвидше, щоб українські військові могли використати її для захисту своєї території і захисту українського народу» – йдеться в заяві Ентоні Блінкена

Військова допомога з попередніх пакетів США вже дійшла до лінії фронту. Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо оголошення нової військової допомоги Україні.

У заяві зазначається, що це вже п'ятий пакет безпекової допомоги, санкціонований президентом з моменту підписання додаткового закону про національну безпеку (24 квітня), і третій пакет з використанням президентських повноважень.

«Допомога з попередніх пакетів вже дійшла до лінії фронту, і ми доставимо цю нову допомогу якнайшвидше, щоб українські військові могли використати її для захисту своєї території і захисту українського народу», – сказав Блінкен, якого цитує пресслужба Держдепу.

Читайте також: У Білому домі кажуть, що «працюють цілодобово», щоб доставити озброєння в Україну

Сполучені Штати Америки 24 травня оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги на 275 мільйонів доларів. Пакет військової допомоги, серед іншого, передбачає боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди. Як зауважили в Пентагоні, цей пакет є частиною зусиль США, спрямованих на допомогу Україні у відбитті нападу Росії під Харковом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що цей пакет допомоги є «критично важливим саме зараз, коли ворог посилив атаки вздовж лінії фронту».

Зеленський під час зустрічі в Києві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном 14 травня заявив про необхідність якнайшвидшого доправлення раніше погодженої американської військової допомоги до України, насамперед систем протиповітряної оборони.

Форум

XS
SM
MD
LG