Доступність посилання

ТОП новини

Стерненко «подякував» Зеленському за свій вирок перед тим, як його забрали у СІЗО


Сергія Стерненка взяли під варту в залі суду
Сергія Стерненка взяли під варту в залі суду

Громадський активіст Сергій Стерненко після обвинувального вироку у справі про викрадення коротко поговорив, за його твердженням, із президентом України Володимиром Зеленським.

Після оголошення вироку Стерненку передали телефон, яким, за твердженням одного з присутніх, тривав дзвінок із президентом України Володимиром Зеленським. Ім’я президента було на дисплеї телефону, водночас інших підтверджень тому, що номер, на який був здійснений дзвінок, належав саме йому, наразі немає.

«Пане президенте, вас Сергій Стерненко турбує, хочу вам подякувати за сьогоднішній вирок», – сказав активіст.

Після того, як дзвінок завершився, на питання присутніх Стерненко сказав, що президент тільки спитав, навіщо йому телефонують, і поклав слухавку.

Стерненко також заявив, що Зеленський спілкувався з ним раніше, пропонував обійняти державну посаду і обіцяв, що напади на нього будуть розслідуватися.

«Якщо щось зі мною станеться під час перебування в СІЗО, це буде особиста відповідальність президента України Володимира Зеленського. Я переконаний, що те, що сьогодні відбулося – а зараз мене відправлять до СІЗО – це продовження тієї політики ув’язнення людей за вказівкою згори», – заявив він.

Володимир Зеленський публічно не коментував наразі вирок Стерненку та його заяви, в тому числі щодо цієї розмови.

Суддя Віктор Попревич зачитує вирок Стерненку
Суддя Віктор Попревич зачитує вирок Стерненку

Стерненко нагадав про фігуранта іншої резонансної справи про вбивство журналіста Павла Шеремета – ветерана Андрія Антоненка, який також перебуває в ув’язненні.

Він підтвердив, що вирок буде оскаржуватися.

Другий обвинувачений Руслан Демчук теж назвав справу політичною і попросив до неї уваги правозахисних організацій і медіа.

«Ви бачите, саме в знаковий для окупантів день нас засуджують показово», – зауважив він.

Після виступу правоохоронці вдягнули на активіста кайданки і забрали до слідчого ізолятора.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення. Його засудили загалом до семи років ув’язнення і трьох місяців та конфіскації половини наявного майна за обвинуваченням у розбої, звільнивши від відповідальності за іншими статтями через збіг терміну давності. Стерненко вважає справу проти себе політично вмотивованою

XS
SM
MD
LG